Podgorica: Uhapšeni urednici „Borbe” i portala „IN4S”

Izvor: Vostok.rs, 13.Jan.2020, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgorica: Uhapšeni urednici „Borbe” i portala „IN4S”

Glavnom uredniku IN4S Gojku Raičeviću određen je pritvor, nakon informativnog razgovora u Osnovnom državnom tužilaštvu. Pritvor je određen i Draženu Živkoviću, glavnom uredniku portala Borba, prenosi IN4S.
Vladika Metodije predvodio litiju u Podgorici: Pozovimo svu našu braću na trpezu ljubavi i put slobodehttps://t.co/wj6oWL8hkK
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) January 13, 2020 Raičević i Živković pozvani na informativni razgovor po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva, zbog vijesti koje je objavljena, da je u Vili Gorica došlo do eksplozije. Tu vijest su prenijeli i objavili i regionalni mediji.
 
Danilovgrad: Živjeće ovaj narodhttps://t.co/JiFnVBB6mY
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) January 13, 2020 Osnovni tužilac Biljana Medenica odredila je pritvor Raičeviću i Živkoviću, a saslušanje je zakazano za sjutra u 9 časova.
Hiljade Zećana u prvoj molitvenoj Litijihttps://t.co/AKBmQVKCnd
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) January 13, 2020 "Ostaje nejasno, zbog čega je određeno zadržavanje Raičeviću i Živkoviću, kada nije nastupila nikava panika, kao i činjenica da je objavljeno saopštenje Uprave policije, koja je dematnovala da je riječ o eskploziji, već je navedeno da se radi o elektro kvaru", navodi se u saopštenju portala IN4S. Kako prenosi Borba, urednik portala Dražen Živković je uhapšen nakon litije koja je krenula iz Kuča, te da je prethodno pozvan na informativni razgovor u podgoričku policiju. On je aktivno prethodnih dana učestvovao u okupljanju ljudi iz Kuča.
Mitropolija: Vjerni narod Kuča litijski od Orljeva do Podgoricehttps://t.co/HqchaamPgh
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) January 13, 2020 Živkoviću je, dok se nalazio u litiji, naloženo da se hitno javi u podgoričku policiju. On je u zgradu policije ušao oko 21:30 časova. Određeno mu je zadržavnje, navodi se u saopštenju "Borbe".
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Pritvoreni urednici portala IN4S i Borbe kod tužioca: Saslušanje u toku

Izvor: Večernje novosti, 13.Jan.2020

Njima je određen pritvor zbog objavljene informacije “Eksplozija u vili “Gorica”, koja je navodno izazvala paniku kod građana U Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici u 9 časova počelo je saslušanje Gojka Raičevića, glavnog urednika portal IN4S. Njemu i uredniku...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.