Počinju veliki manevri Rusije u Sredozemnom moru

Izvor: Vostok.rs, 31.Avg.2018, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju veliki manevri Rusije u Sredozemnom moru

Na manevrima u Sredozemnom moru Vazdušno-kosmičkih snaga i Vojno-pomorske flote Ruske Federacije učestvovaće 26 brodova i 34 letelice, navodi se u izveštaju komandanta Vojno-pomorske flote Vladimira Koroljeva, koji će ujedno i rukovoditi manevrima.

Manevri će trajati od 1. do 8. septembra. U manevre će biti uključeni brodovi Severne, Baltičke, Crnomorske i Kaspijske flote, kao i avioni stratšeke avijacije.

"U manevrima će učestvovati 26 borbenih brodova i ostali brodovi Vojno-pomorske flote, dve podmornice, kao i 34 letelice. Vođa grupe brodova će biti raketna krstarica `Maršal Ustinov` iz Severne flote", rekao je Koroljev.

Prema njegovim rečima, u vežbi će učestvovati i strateški bombarderi Tu-160, protiv-podmornički avioni Tu-142 i Il-38, kao i lovci Su-33 i avioni Su-30SM pomorske avijacije.

On je dodao da predstoje zadaci protiv-morske i protiv-vazdušne odbrane, zaštitita pomorskih komunikacija, borba protiv piraterije i pomoć brodovima u nevolji, kao i praktično raketno i artiljerijsko gađanje.

Koroljev je takođe rekao da je zbog strogog poštovanja normi međunarodnog prava i obezbeđivanja bezbednosti područja za manevre, ovo područje proglašeno privremeno opasnim za plovidbu.

Iz Ministarstva odbrane SAD-a su saopštili da očekuju da će se ruski brodovi ponašati "bezbedno i profesionalno" tokom vežbi na Mediteranu.
Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.