Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Feb.2015, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje 43. SP u alpskom skijanju

Više od 600 sportista iz više od 70 zemalja učestvovaće na 43. Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju, od 3. do 15. februara, u Vejlu i Biver Kriku (SAD), a organizatori predviđaju da će ovogodišnju smotru uživo, putem TV prenosa ili interneta pratiti milijardu ljudi, prenosi Nezavisne.com.

Na programu će biti pet skijaških disciplina u obje konkurencije, a to su superkombinacija, slalom, veleslalom, superveleslalom i spust, dok će biti održano i timsko takmičenje reprezentacija sa mješovitom postavom, a biće vožen paralelni superveleslalom.

Ovo je treći put da ova dva američka zimska centra organizuju SP pošto su to do sada uradili 1989. i 1999.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Šestoro takmičara iz Srbije na Svetskom prvenstvu u alpskom skijanju

Izvor: Svet, 03.Feb.2015

Na Svetskom prvenstvu u alpskom skijanju, koje će se od 15. marta održati u Vejl Biver Kriku, u Sjedinjenim Američkim Državama, učestvovaće i šestoro skijaša iz Srbije. . Osim Nevene Ignjatović, Maše Janković, Barbare Bogdanović, Strahinje Stanišića i Save Pavlovića, boje naše zemlje...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.