Počeo referendum o nezavisnosti Venecije

Izvor: BKTV News, 16.Mar.2014, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo referendum o nezavisnosti Venecije

U italijanskoj oblasti Veneto, koja obuhvata Veneciju i okolinu, danas je počeo referendum o otcepljenju od ostatka Italije koji će trajati do 21. marta, javljaju svetski mediji.

Aktivisti kažu da rezultati najnovijih anketa pokazuju da se za prekidanje veza sa Rimom zalaže 65 odsto birača u regionu Veneto, koji obuhvata gradove Trevizo, Vićencu i Veronu.
Oni kažu da su inspirisani primerom Škotske, koja održava referendum o nezavisnosti od Velike Britanije u septembru >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i Katalonije, gde polovina stanovništva želi da se otcepi od Španije.
“Ako većina bude glasala za nezavisnost, imamo stručnjake koji pripremaju proglašenje nezavisnosti i firme u regionu koje kažu da će početi da plaćaju porez lokalnim vlastima umesto Rimu”, izjavio je portparol pokreta nezavisnosti Lodoviko Pjacati.
“Neće biti kao u Škotskoj, gde je London rekao da će priznati rezultate referenduma ako Škotlanđani budu glasali za nezavisnost. Rim pokušava da nas ignoriše, ali nećemo čekati njihovo priznavanje. Ljudima je dosta ekonomske krize i Rima”, zaključio je on.
 
 
Izvor: Tanjug
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.