Počelo testiranje vakcine protiv ebole u Liberiji

Izvor: Blic, 02.Feb.2015, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo testiranje vakcine protiv ebole u Liberiji

U Monroviji, glavnom gradu Liberije, danas je počelo testiranje vakcine protiv virusa ebole, a na skupu u gusto naseljenoj četvrti Monrovije, gosti su sinoć igrali i pevali pesme zajedno s muzičarima, okupljenim da kroz muziku objasne srvhu vakcine protiv smrtonosnog virusa.

Koncert je održan kao deo kampanje za prevazilažnje oklevanja građana koji odbijaju vakcinisanje jer veruju u "teoriju zavere". Testiranje je počelo danas nad grupom volontera. Vakcina je proizvedena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u saradnji vlada Liberije i SAD.

Liberijski potpredsednik Džozef Nijuma Boakaj izjavio je da je ta vakcina "veoma važna za Liberiju i ceo svet".

Vakcina sadrži umrtvljen virus ebola kako bi aktivirala imunološki odgovor protiv virusa, navodi se u saopštenju liberijsko-američkog partnerstva "PREVAIL".

Boakaj je pozvao Liberijce da "budu i hrabri i prijave se za testiranje".

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je prošle nedelje da su tri zemlje najviše pogođene epidemijom ebole - Liberija, Gvineja i Sijera Leone, prijavile manje od 100 novih slučajeva zaraze za nedelju dana. To je prvi registrovani pad epidemije bolesti od juna prošle godine.

Od ebole je od marta 2014. godine umrlo više od 8.000 ljudi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.