Pobeda nad Islamskom državom u narednih par dana

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Feb.2019, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda nad Islamskom državom u narednih par dana

Pobeda nad džihadistima Islamske države biće proglašena "u narednih par dana", rekao je danas jedan od komandanata Sirijskih demokratskih snaga, arapsko-kurdske koalicije koja je uz podršku SAD bori na istoku Sirije.

Džihadisti su opkoljeni u džepu veličine oko pola kvadratnog kilometra u selu Baguz, rekao je novinarima oficir Džia Furat.

"Za kratko vreme, ne više od nekoliko dana, zvanično ćemo objaviti prestanak postojanja Islamske države. Oni su >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << opkoljeni u četvrti veličine 700 puta 700 metara", naveo je on.

Ofanziva na ostatke Islamske države je usporena zbog prisustva "brojnih civila" u tom džepu koji preostali borci žestoko brane, rekao je portparol SDF Adnan Afrin i dodao da je "bilo iznenađenje videti civile koji izlaze iz tunela i podruma koje je iskopala Islamska država".

Portparol međunarodne koalicije pod vođstvom SAD Šon Rajan rekao je da iz enklave beže stotine civila, i da svi navode da su bili korišćeni kao živi štit.

SDF su navele da rade na tome da pomognu civilima koji žele da izađu iz Baguza.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sirija: Pobeda nad Islamskom državom u narednih par dana

Izvor: Danas, 16.Feb.2019

Pobeda nad džihadistima Islamske države biće proglašena "u narednih par dana", rekao je danas jedan od komandanata Sirijskih demokratskih snaga (SDF), arapsko-kurdske koalicije koja je uz podršku SAD bori na istoku Sirije. Članak Sirija: Pobeda nad Islamskom državom u narednih par dana se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.