Pjongjang oslobodio Amerikanca

Izvor: B92, 06.Feb.2010, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjongjang oslobodio Amerikanca

Peking -- Američki verski aktivista, uhapšen u decembru zbog ilegalnog ulaska u Severnu Koreju, oslobođen je i na putu je za SAD, saopštila je Američka ambasada u Kini.

Robert Park je jutros iz Severne Koreje stigao na aerodrom u Pekingu. Portparolka Amabasade SAD u Kini Suzan Stivenson rekla je da će Park kasnije danas otputovati za SAD. Ona je dodala da američke vlasti pozdravljaju odluku Pjongjanga da oslobodi Roberta Parka.

Severna Koreja je juče najavila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će osloboditi Parka pošto se "iskreno pokajao". Severnokorejska agencija je prenela da je Park rekao da je bio "lepo primljen" i da se u Severnoj Koreji "u potpunosti poštuju verske slobode".

Amerikanac poreklom iz Koreje uhapšen je 25. decembra zbog ilegalnog ulaska u Severnu Koreju.

Udruženje "Život i sloboda za sve u Severnoj Koreji" saopštilo je da je Park, koji je njihov član, prešao na teritoriju Severne Koreje preko zaleđene reke na granici s Kinom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.