Pjongjang: Pompeo nadvija tamnu senku

Izvor: RTS, 23.Avg.2019, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjongjang: Pompeo nadvija tamnu senku

Severna Koreja je spremna i za dijalog, ali i za konfrontaciju sa Sjedinjenim Američkim Državama, izjavio je severnokorejski ministar spoljnih poslova Ri Jong Ho, prenela je državna agencija KCNA.
Ri Jong Hi je rekao da ako SAD još sanjaju o tome da sve postignu sankcijama, Severna Koreja moramo ili da ih pusti da sanjaju ili da im sruši snove.

"Ako pokušavaju da nam se suprotstave sankcijama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i ne napuste takav konfrontirajući stav, to će biti njihov pogrešan proračun", rekao je Ri Jong Hi.
Optužio je američkog državnog sekretara Majka Pompea da "nadvija tamnu senku" nad razgovore između dve zemlje, tvrdeći da je Pompeo više zainteresovan za sopstvene političke ambicije nego za aktuelnu spoljnu politiku SAD, prenosi Rojters.
Lideri SAD i Severne Koreje Donald Tramp i Kim Džong Un dogovorili su na sastanku u demilitarizovanoj zoni između dve Koreje u junu nastavak pregovora o denuklearizaciji na nivou radnih grupa, ali oni još nisu počeli.
Dvojica lidera su se sastala tri puta, u Singapuru, Hanoju i u demilitarizovanoj zoni između dve Koreje.
Na drugom samitu u februaru u Hanoju Tramp je odbio zahtev Kima da ublaži oštre sankcije protiv Pjongjanga u zamenu za raspuštanje severnokorejskog nuklearnog kompleksa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SEVERNA KOREJA UPUTILA OŠTRU PORUKU: Spremni smo i za dijalog, ali i za konfrontaciju sa SAD! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2019

Severna Koreja je sprermna i za dijalog, ali i za konfrontaciju sa Sjedinjenim Američkim Državama, izjavio je danas severnokorejski ministar spoljnih poslova Ri Jong Ho...- Ukoliko SAD još sanjaju o tome da sve postignu sankcijama, moramo ili da ih pustimo da sanjaju ili da im srušimo snove. Ako...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Severna Koreja: Spremni smo za dijalog ili konfrontaciju sa SAD

Izvor: VOA, 23.Avg.2019

Severna Koreja upozorila je u petak da je "spremna za dijalog ili konfrontaciju" sa Sjedinjenim Državama i poručila da je Vašingtonu dala dovoljno vremena da promeni pristup nuklearnim pregovorima koji su u zastoju.   Severnokorejski ministar inostranih poslova Ri Jong Ho je u saopštenju, koje...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.