Izvor: Blic, 07.Maj.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirati oteli holandski brod sa osam članova posade

Somalijski pirati su danas u Adenskom zalivu oteli mali holandski brod s osam članova posade, izjavio je Endrju Mvangura iz Istočnoafričkog programa za pomoć moreplovcima.

"Otmica se desila pre dva sata. To je sve što znam u ovom trenutku", rekao je on, prenela je agencija Rojters.

Pirati u Adenskom zalivu su pojačali aktivnost tokom proteklih sedmica, uprkos prisustvu stranih ratnih brodova u tom delu Indijskog okeana.

Somalijski pirati su juče oslobodili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << teretni brod Ujedinjenih arapskih emirata, a dan pre toga oteli su brod koji je plovio pod zastavom ostrvske zemlje Antigva i Barbuda, države u istočnom delu Karipskog mora.

Prema podacima Istočnoafričkog programa za pomoć moreplovcima, pirati trenutno drže 18 brodova i 250 članova posade.

Amerikanci izbegli napad pirata u Adenskom zalivu

Američki ratni brod "Luis i Klark", koji je nedavno poslužio kao pritvor za uhvaćene somalijske pirate, izbegao je napad dva piratska broda, saopštila je danas američka Peta flota u Dubaiju. Pirati su, uz pucnjavu iz streljačkog oružja, pratili američki brod duže od jednog sata, približivši mu se na 1,5 kilometar, izjavio je portparol Pete flote poručnik Nejtan Kristensen.

"Luis i Klark" je plovio prema Adenskom zalivu, sa zalihama za brodove koji patroliraju kako bi se suprotstavili piratima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pirati oteli holandski brod

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Maj.2009

Somalijski pirati oteli su u Adenskom zalivu mali holandski brod s osam članova posade, izjavio je Andrew Mvangura iz Istočnoafričkog programa za pomoć moreplovcima. Pirati su u Adenskom zalivu pojačali aktivnosti tokom proteklih sedmica uprkos prisu ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.