Pirati oslobodili porodicu iz Danske

Izvor: Blic, 07.Sep.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirati oslobodili porodicu iz Danske

Petočlana danska porodica i dva člana posade, koje su somalijski pirati u februaru zarobili na brodu u blizini roga Afrike, oslobođeni su i nalaze se na bezbednoj lokaciji, saopštili su danas danski zvaničnici.

Naoružani morski banditi zarobili su danske državljane kada su zaustavili njihov brod "SI ING", oko 900 kilometara od obale Somalije.

"Sedmoro Danaca su dobro, imajući u vidu okolnosti. Uskoro se očekuje njihov povratak u Dansku", saopštilo je dansko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ministarstvo spoljnih poslova.

Gusar koji se predstavio imenom Husein rekao je Rojtersu putem telefona iz somalijskog obalskog sela Ras Bina da su otmičari dobili otkupninu od tri miliona dolara.

Povezane vesti: Somalski pirati oslobodili nemački brod Pirati oslobodili bugarski tanker

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pirati oslobodili sedmoro Danaca, među njima i troje djece

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Sep.2011

MOGADIŠ - Somalijski pirati oslobodili su sedmoro Danaca, par sa troje djece-tinejdžera i još dvoje odraslih, otetih u februaru ove godine, saopštilo je danas dansko ministarstvo spoljnih poslova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

SOMALIJSKIM PIRATIMA PLAĆEN OTKUP ZA DANCE SA DECOM

Izvor: Kurir, 07.Sep.2011

MOGADIŠ - Somalijski pirati oslobodili su sedmoro Danaca, par sa troje dece-tinejdžera i još dvoje odraslih, otetih u februaru ove godine, saopštilo je dansko ministarstvo spoljnih poslova..."Sedmoro Danaca je oslobođeno i nalaze se na sigurnom", saopštilo je ministarstvo, navodeći da su svi dobro...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.