Izvor: B92, 04.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirati oslobodili 24 mornara

Seul, Najrobi -- Somalijski pirati oslobodili su danas 24 mornara koje su gotovo šest meseci držali u zatočeništvu.

Mornari su se nalazili na dva južnokorejska broda sa posadom različitih nacionalnosti, kada su oteti 15. maja, nedaleko od somalijske obale. Zasad nije poznato na koji način su mornari oslobođeni i da li je za njih plaćen otkup, preneo je AP.

Somalijski pirati napustili su danas dva tanzanijska broda, koja su oteli u vodama Somalijskog poluostrva, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštila je američka vojska.

Tanzanijskim brodovima "Mavuno 1" i "Mavuno 2" pratnju je obezbedila američka mornarica, koja je u kontaktu sa piratima na još tri broda u regionu, pozivajući ih da brodove napuste, navela je američka agencija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.