Petoro povređenih u trci s bikovima

Izvor: Blic, 10.Jul.2010, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petoro povređenih u trci s bikovima

Pet osoba je danas povređeno tokom trke s bikovima u Pamploni u okviru španskog festivala San Fermin, saopštile su lokalne vlasti.

Nijedan od povređenih nije uboden rogom bika, već su lakše povrede zadobili od pada tokom trke, naveli su lekari.

U poslednjih 100 godina u trkama s bikovima u Pamploni poginulo je 15 osoba

Stručnjaci su naveli da je festival, koji traje osam dana i ove godine se završava 14. jula, veoma opasan jer ima mnogo trkača. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Festival u Pamploni, na severu Španije, čuvenom po uličnim zabavama, datira s kraja 16. veka. Na njemu svake godine učestvuje više hiljada ljudi, većinom muškaraca, tradicionalno obučenih u belo, sa crvenim maramama oko vrata.

Oni trče od štale do gradske arene 825 metara, a do većine povreda dolazi kada se bikovi i trkači okliznu i padnu tokom trčanja. U trkama s bikovima u Pamploni od 1910. poginulo 15 ljudi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.