Pet planinara poginulo na Mon Blanu

Izvor: Studio B, 13.Avg.2014, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet planinara poginulo na Mon Blanu

Pet planinara je u sredu poginulo, a šesti se vodi kao nestao na francuskoj planini Mon Blan, saopštili su zvaničnici.

Agencija Frans pres navodi da su svi poginuli francuski državljani.

Planinari su nestali tokom noći dok su pokušavali da se popnu na vrh Egij D'aržentjer, visok 3.900 metara. Na Mon Blanu, pored najvišeg vrha, ima još oko 200 manjih vrhova, koji su privlačni za planinare.

Avgust je udarni mesec penjačke sezone na najvišu evropsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << planinu, a čak i tokom najtoplijih dana, može da dodje do iznenadnih snežnih oluja.

Mon Blan, visok 4.810 metara, proteže se na Francusku, Švajcarsku i Italiju, a hiljade ljudi svake godine pokušava da se popne na njegove vrhove.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Francuska: Pronađena tela pet planinara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Avg.2014

Tela pet francuskih planinara pronađena su na Mon Blanu u istočnoj Francuskoj, a potraga za vodičem se nastavlja...Nema podataka o starosti niti identitetu žrtava. Pet planinara i njihov vodič prijavljeni su kasno sinoć kao nestali...Tela su pronađena nakon što je spasilački tim upućen na...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.