Pet osoba stradalo u neredima u Sudanu

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Maj.2019, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet osoba stradalo u neredima u Sudanu

Najmanje pet osoba stradalo je danas u sukobu između demonstranata i pripadnika snaga bezbednosti lojalnih smenjenom predsedniku Omaru al Baširu, javila je agencija AP i dodala da je među stradalima jedan vojni oficir.

Demonstranti i vladajući Vojni savet saopštili su da su nasilje uzrokovali pripadnici snaga bezebdnosti koji su lojali Baširu, kojeg je smenila vojska.

Vojni savet, koji je preuzeo 11. aprila upravljanje Sudanom posle smene Bašira, nije do sada odgovorio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na zahteve demonstranata koji su nastavili proteste posle smene predsednika jer traže civilne vlasti.

Demonstranti strahuju da će se vojska, u kojoj dominiraju ljudi koje je postavio Bašir, zadržati vlast ili zameniti smenjenog predsednika nekim iz svojih redova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.