Peskov: Pitanje „Štajnmajerove formule“ za Donbas se razmatra

Izvor: Vostok.rs, 19.Sep.2019, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Pitanje „Štajnmajerove formule“ za Donbas se razmatra

Pitanje potpisivanja „Štajnmajerove formule“ za Donbas se razmatra, izjavio je za RIA Novosti portparol Kremlja Dmitrij Peskov. „Ova tema se razmatra“, rekao je Peskov. „Štajnmajerova formula“ (nemački predsednik, bivši predsedavajući OEBS-a i bivši Ministar spoljnih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer) definiše mehanizam za donošenje zakona o posebnom postupku lokalnu samoupravu u određenim oblastima Donjecke i Luganske oblasti privremeno na dan izbora i na stalnoj osnovi – nakon objavljivanja izveštaja OEBS-a o izbornim rezultatima. Ranije su preneli saopštili da Kijev u okviru kontakt-grupe za Ukrajinu odbija da potpiše „Štajnmajerovu formulu“, što preti slomu samita u normandijskom formatu.
Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut  

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Kijev: Dogovorena „Štajnmajerova formula“ za izbore u Donbasu

Izvor: Vostok.rs, 19.Sep.2019

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Vadim Pristajko saopštio je da su se učesnici sastanka savetnika „Normandijske četvorke“ 2. septembra dogovorili o „Štajnmajerovoj formuli“. „Mogu da navedem ono za šta sam dao pristanak. Zakon o posebnom statusu stupa na snagu u prethodnom formatu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.