Pentagon: Raketni test Severne Koreje nije bio neposredna pretnja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2021, 07:49

Pentagon: Raketni test Severne Koreje nije bio neposredna pretnja

Lansiranje severnokorejskog projektila nije predstavljalo neposrednu pretnju po američkom osoblje ili teritorije, niti je bilo pretnja američkim saveznicima, navodi se u saopštenju američke vojske.

"Lansiranje rakete ističe destabilizirajući uticaj programa nezakonitog naoružavanja NDRK", navodi se u saopštenju američke pacifičke vojne komande, u kojem se koristi akronim za zvanični naziv Severne Koreje, prenosi Rojters.

Stejt department je osudio raketni test Severne Koreje uz ocenu da to predstavlja pretnju za susede i međunarodnu zajednicu i pozvao Pjongjang da se vrati pregovorima o denuklearizaciji koji su u zastoju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.