Pentagon: Imamo odbranu za projektile Severne Koreje

Izvor: N1 televizija, 05.Jul.2017, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon: Imamo odbranu za projektile Severne Koreje

Pentagon je saopštio da ima poverenja u kapacitete SAD da se odbrane od severnokorejskih projektila, nakon što je Pjongjang lansirao potpuno novu interkontinentalnu raketu za koju se veruje da može da dosegne kopnenu teritoriju SAD.

Portparol ministarstva odbrane Džef Dejvis rekao je da bi takav projektil mogao da stigne do Aljaske i da je lansiran sa mobilne platforme i sa lokacije koja prethodno nije dovođena u vezu sa severnokorejskim raketnim programom.

"Verujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u naš kapacitet da se odbranimo od ograničenih pretnji kakve trenutno postoje", rekao je Dejvis.

On je dodao da analitičari Pentagona ranije nisu videli tip projektila koji je juče testirao Pjongjang.

Izrazio je uverenje da je Severna Koreja još daleko od svog cilja - razvoja interkontinentalne rakete koja može da nosi nuklearnu bojevu glavu.

Projektil, lansiran na američki praznik Dan nezavisnosti, lider Severne Koreje Kim Džong Un je nazvao "tortom za američku kopilad".

Predsednik Južne Koreje traži strože sankcije za Pjongjang

Predsednik Južne Koreje Mun Džae-in izjavio je u Berlinu da medjunarodna zajednica treba da razmotri uvodjenje oštrijih sankcija Severnoj Koreji nakon što je Pjongjang sproveo prvo testiranje interkontinentalne balističke rakete.

Mun Džae-in je rekao posle sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel da problemi moraju da se reše mirnim putem.

On je kazao da je testiranje interkontinentalne balističke rakete "velika pretnja" i dodao da Pjongjang treba smesta da prestane sa provokacijama.

Južnokorejski predsednik je pozvao svetske lidere da zbog poslednjeg incidenta razmotre uvodjenje oštrijih sankcija Južnoj Koreji.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.