Pažljivko za najmlađe Mitrovčane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2022, 15:31

"Pažljivko" za najmlađe Mitrovčane

Osim promene svesti, učestalih kontrola, ali i drastičnije kaznene politike, povećanoj bezbednosti u saobraćaju može da doprinese i prevencija. Neka dosadašnja istarživanja pokazala su da su efekti prevencije najviše vidljivi u radu sa decom. Najmlađi brzo uče i to primenjuju.

Mitrovačkim prvacima predsednik Skupštine grada uručio je priručnike za bezbednost u saobraćaju. Po jedan "Pažljivko" za svako dete

Nastavnički kadar pozdravlja ovu akciju Agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za bezbednost saobraćaja i lokalne samouprave, jer su deca na putu od kuće do škole izložena potencijalnim rizicima u saobraćaju, te smatraju da je važno da naučeno iz priručnika primene u praksi.

Oni, još mlađi predškolci nemaju veštinu da procenjuju koliko su neke situacije u saobraćaju bezbedne, zato su u okviru iste akcije njima uručene bojanke "Pažljivko".

Iz Gradske uprave ističu da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti koja za cilja ima ne samo da deca steknu znanja i snalaženja u određenim situacijama, nego i da se unapredi njihova bezbednost u saobraćaju u budućnosti, kao učesnika.

Planirana aktivnost u narednom periodu jeste i upotreba edukativnih poligona za bicikliste u sremskomitrovačkim školama, rečeno je tokom akcije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.