Izvor: B92, 09.Nov.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pauel: Vašington će prestati da traži promenu režima

Doha -- Vašington će prestati da traži promenu režima u Bagdadu, ako Irak prihvati da uništi oružje za masovno uništenje i ako u potpunosti saradjuje sa inspektorima UN za razoružanje, izjavio je u petak uveče američki državni sekretar Kolin Pauel. Ako se Irak "oslobodi oružja za masovno uništenje i sarađuje sa inspektorima UN, to bi značilo da je došlo do promene režima", kazao je Pauel katarskoj televiziji Al-Džazira.

Američki zvaničnik je objasnio da su pozivi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na promenu režima u Bagdadu usledili zato što je Irak odbijao da ispuni rezolucije UN. SAD su, kako je rekao, zadržale pravo da deluje protiv Iraka, ako bude kršio Rezoluciju 1441 i ako Savet bezbednosti odluči da ništa ne učini po tom pitanju. "Zadržavamo pravo da delujemo u slučaju da Savet bezbednosti ne reaguje", kazao je Pauel.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.