Papa u Portugalu proglasio dvoje dece svecima

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2017, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa u Portugalu proglasio dvoje dece svecima

Papa Franja je danas proglasio za svece dvoje od troje dece kojima se pre 100 godina prikazala vizija Bogorodice dok su čuvali ovce i tako zemljoradnički gradić Fatima u Portugalu pretvorio u jedno od najposećenijih katoličkih svetilišta na svetu.

Franja je proglasio Franciska i Žasintu Marto svecima na početku mise u kompleksu Fatima, kojom je obeleženo 100 godina od njihove vizije, a u prisustvu nekoliko stotina hiljada ljudi.

Fransisko i Žasinta, stari devet >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i sedam godina, i njihova desetogodišnja rođaka Lusija, rekli su da im se 13. marta 1917. po prvi put ukazala Bogorodica dok su napasali ovce. Oni su tvrdili da im je poverila tri tajne, koje predviđaju apokaliptične vizije pakle, rat, komunizam i smrt pape, i pozvala ih da se mole za mir i otklon od greha.

Pre mise Franja se molio na grobovima troje dece. Martovi su preminuli dve godine nakon vizija, tokom epidemije španskog gripa. Lusija je takođe na putu da postane svetica, ali taj proces nije mogao da počne do posle njene smrti 2005. godine.

Brat i sestra Marto su ovim postali najmlađi sveci proglašeni ikada do sada koji nisu umrli mučeničkom smrću.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Papa u Portugalu proglasio dvoje dece svecima

Izvor: Beta, 13.Maj.2017

Papa Franja je danas proglasio za svece dvoje od troje dece kojima se pre 100 godina prikazala vizija Bogorodice dok su čuvali ovce i tako zemljoradnički gradić Fatima u Portugalu pretvorio u jedno od najposećenijih katoličkih svetilišta na svetu.Franja je u prisustvu nekoliko stotina hiljada ljudi,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.