Papa Franjo predvodio misu na Trgu Svetog Petra

Izvor: RTS, 21.Apr.2019, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa Franjo predvodio misu na Trgu Svetog Petra

Papa Franja osudio je "surove napade" u Sri Lanki i izrazio svoju najdublju povezanost s hrišćanskom zajednicom koja je pogođena tokom okupljanja u molitvi, kao i s drugim žrtvama. Papa je to rekao tokom tradicionalnog govora "urbi et orbi" na Trgu Svetog Petra u Rimu, desetinama hiljada okupljenih vernika.
Jedan od najvećih hrišćanskih praznika prilika je za preispitivanje sopstvene duše, poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja.

Poziva vernike da daju prednost Isusu i istinskom svetlu nad sjajem bogatstva, karijere, gordosti i zadovoljstva.
"Greh traži život među mrtvima, smisao života u prolaznim stvarima. Kada stvari krenu loše, ljudi lako izgube srce i poveruju da je smrt jača od života. Postanemo cinični, negativni i utučeni. Kamen po kamen, između sebe gradimo bedeme vlastitog nezadovoljstva, život postaje niz žalbi, a naš duh biva bolestan. Ne sahranjujte nadu! Gledajte život očima Boga!'', rekao je papa.
Objavio je tvit u kojemu navodi: "Posmatarmo prazan Hristov grob i čujemo anđela koji kaže: Ne bojte se! On je vaskrsno".  

Sinoć je papa Franjo predvodio bdenje na Veliku subotu, uoči Uskrsa u bazilici Svetog Petra i pozvao katolike da žive ne za prolazne stvari poput bogatstva i uspeha nego za Boga.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.