Papa Franja uzeo u naručje dečaka i oduševio sledbenike

Izvor: Blic, 07.Sep.2015, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa Franja uzeo u naručje dečaka i oduševio sledbenike

Papa Franja držao je propoved u Dvorani Pavla VI u Vatikanu, i u gužvi primetio mališana sa ružičastim naočarima. On ga je odmah podigao u naručje i poigrao se sa njim, što je oduševilo sve prisutne.

Papa je, na oduševljenje dečaka, popričao sa njim i zagrlio ga, a mališan je radosno tapšao.

Poglavar katoličke crkve se pozdravio sa brojnim sledbenicima i držao propoved o parohijanskim grupama koje promovišu "evangelizaciju"-proces odlaska iz crkve u crkvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i propovedanje jevanđelja Isusa Hrista.

Papa Franja (78) govorio je i o važnosti misionara i tražio od parohija da nikoga ne osuđuju u svojim crkvama.

Krajem meseca, papa će biti osam dana na "političkoj" turneji na Kubi, SAD i u sedištu UN. Predsednik Kube, Raul Kastro, smatra da je papa imao ključnu ulogu u pomirenju Kube i SAD.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.