Papa Franja: Ne sudim Trampu dok ga ne saslušam

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2017, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa Franja: Ne sudim Trampu dok ga ne saslušam

Papa Franja izjavio je danas da neće pokušavati da ubedi američkog predsednika Donalda Trampa da ublaži politiku prema imigrantima i životnoj sredini, već da umesto toga želi da pronađu zajednički jezik i rade za mir.

Papa je rekao novinarima u avionu na povratku iz portugalskog svetilišta Fatima da će na sastanku 24. maja iskreno reći Trampu šta misli, kao i da će predsednika SAD saslušati s poštovanjem.

"Nikad ne donosim sud o nekome, a da ga prvo ne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << saslušam", kazao je on.

Spekulacije o tome šta će biti teme razgovora pape Franje i Donalda Trampa pojavile su se nakon papine izjave da neko ko bi da gradi zidove da spreči dolazak migranata "nije hrišćanin".

Tramp, koji je u predizbornoj kampanji obećao da će sazidati zid duž granice sa Meksikom, ocenio je da je "sramotna" papina izjava da onaj ko gradi zid da bi sprečio migrante da dođu "nije hrišćanin".

Papa Franja je rekao da se trudi da u razgovorima nađe "vrata koja su bar malo otvorena" i gde može da se nađe zajednički jezik, posebno u izgradnji mira.

Odgovarajući na pitanje da li će pokušati da ublaži Trampovu politiku, papa je odgovorio da je to "politička kalkulacija koju ne može sebi da dozvoli".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa: Iskreno ću reći Trampu šta mislim

Izvor: N1 televizija, 13.Maj.2017

Papa Franja izjavio je da neće pokušavati da ubedi američkog predsednika Donalda Trampa da ublaži politiku prema imigrantima i životnoj sredini, već da umesto toga želi da pronađu zajednički jezik i rade za mir...Papa je rekao novinarima u avionu na povratku iz portugalskog svetilišta Fatima...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.