Papa Franja: Bolje biti ateista nego licemerni vernik

Izvor: B92, 23.Feb.2017, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa Franja: Bolje biti ateista nego licemerni vernik

Vatikan -- Papa Franja je ponovo kritikovao neke od katoličkih vernika, rekavši da je bolje biti ateista nego voditi licemeran dvostruki život, prenosi Rojters.

"Skandalozno je reći jednu stvar, a potom uraditi drugu. To je vođenje dvostrukog života. Ima onih koji kažu - ja sam posvećen katolik, uvek idem na misu, pripadam ovoj i onoj grupi", rekao je papa sudeći po transkriptu Radio Vatikana.

Papa je na zatvorenoj misi rekao da postoji mnogo katolika koji tako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žive i da oni izazivaju skandale.

"Koliko puta smo svi mi čuli da neko kaže da ako je ona osoba katolik, bolje je da budem ateista?", dodaje papa.

Otkada je postao papa, Franja govori katolicima da poštuju i laike i sveštenike i da poštuju život koji propagira njihova religija.

"Moj život nije hrišćanski, ne plaćam redovno svojim zaposlenima, iskorišćavam ljude, bavim se prljavim poslovima, perem novac, vodim dvostruki život", tako je papa Franja opisao ljude koje je kritikovao.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.