Papa: Abortus kao plaćeni ubica

Izvor: Mondo, 10.Okt.2018, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa: Abortus kao plaćeni ubica

Žene koje obave abortus su "poput ljudi koji angažuju plaćene ubice da rešavaju probleme", poručio je u sredu papa Franja vernicima na Trgu Svetog Petra.

Foto: Beta/AP Photo/Mindaugas Kulbis

"Kako čin koji uništava život u nastajanju, nevin i bespomoćan, može biti terapeutski, civilizovan ili jednostavno human", izjavio je papa Franja u sedmičnom obraćanju javnosti.

"Pitam vas: je li ispravno ugasiti ljudski život kako biste rešili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << problem", upitao je Papa.

Dok su vernici uzvikivali "ne", Papa je zaključio: "To je kao da angažujete plaćenog ubicu da reši problem".

Iako se u javnosti smatra znatno liberalnijim od svojih prethodnika, papa Franja nije promenio stav Crkve prema planiranju porodice i seksu.

Njegovi komentari o usijanim temama su retki i smatra da bi Crkva trebalo da se manje posvećuje sprovođenju doktrine, a više prilaženju onima koji su se udaljili od nje, prenosi DPA.

Koliko se abortusa godišnje uradi u Srbiji

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.