Pao avion u Sibiru, 9 poginulih

Izvor: B92, 26.Dec.2013, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao avion u Sibiru, 9 poginulih

Moskva -- U padu ruskog vojnog teretnog aviona na kompleks skladišta u jednoj sibirskoj vojnoj bazi, u blizini Irkutska, poginulo je svih devet članova posade.

Među osobljem vojne baze nije bilo žrtava.

Avion Antonov AV-12, u kojem nije bilo putnika, leteo je iz Novosibirska za Irkutsk, izveštava AFP.

Rusko ministarstvo za vanredne situacije i istražni odbor saopštio je da je poginiulo svih devet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << članova posade Antonova "An-12", četvoromotornog turbo-elisnog aviona.

Po rečima portparola ruskog ministarstva odbrane, avion je pri padu porušio krov dva skladišta auto-delova, dok je agencija Interfaks prethodno objavila da je avion pao na skladišta municije. Nema prijava povreda među zaposlenima u vojnoj bazi.

Ruski mediji javljaju da je avion prenosio avionske delove iz fabrike u Novosibirsku i da je pao na skladište vojne baze kada je pokušao da sleti na aerodrom kod Irkutska.

Rusija i druge bivše sovjetske republike drže neslavan rekord kada je reč o bezbednosti u vazdušnom saobraćaju.

Prema navodima Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj, stopa avionskih nesreća u Rusiji je u 2011. bila skoro tri puta veća od svetskog proseka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pao avion iznad Sibira, 6 poginulo

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Dec.2013

MOSKVA - Kako javlja Raša tudej, ruski teretni avion srušio se iznad Sibira. Kako javlja Interfaks, poginulo je svih šest članova posade.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.