Panika u Kini: Nikad viđena neman u jezeru (VIDEO)

Izvor: Mondo, 18.Feb.2019, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panika u Kini: Nikad viđena neman u jezeru (VIDEO)

Misteriozna riba ogromnih dimenzija koja izgleda kao "pola kornjača, pola zmija" izazvala je paniku u kineskom gradu pošto je viđena u jezeru u popularnom parku.

Stanovnici kineskog grada Guangzhou šokirani su pošto su videli ovo stvorenje:

Jedan od očevidaca rekao je lokalnim medijima da je prvo video leđni deo ribe iznad vode i da je on izgledao kao kod kornjače, ali da je kasnije riba pokazala i glavu koja mu je najviše ličila na zmijsku. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Stručnjaci su stvorenje identifikovali kao "aligator gar štuku" - ogromnu vrstu ribe čije stanište je u Severnoj i Centralnoj Americi.

Veličina ovih riba je impresivna. Podsećaju na mososaura, veliko biće koje je živelo u morima još u vreme dinosaurusa, sa oklopljenim telima i ustima punim zuba.

Po veličini, "aligator štuke" prelaze sve ostale severnoameričke ribe osim bele jesetre. Mogu da budu teške i više od 100 kilograma i dugačke čak i do tri metra.

Riba je u Kini primećena 9. februara u Baijun parku.

Radnik parka koji je video ribetinu i fotografisao je, tvrdi da je bila dugačka oko dva metra i da je izgledala "potpuno bizarno".

Ne zna se kako je ova neman završila u kineskom jezeru, u okolini kog vlada strah, a nadležni su posetiocima zabranili kupanje.

Postoje strahovanja da će ova riba pojesti sve ostale stanovnike jezera i uništiti njegovu floru i faunu, a formiran je tim za hvatanje "čudovišta".

Riba "šeta" kopnom i guši

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.