Panama zatvorila granicu za Kubance

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Maj.2016, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panama zatvorila granicu za Kubance

Panama je zatvorila granicu za Kubance koji pokušavaju da emigriraju u SAD, a one koji su već na njenoj teritoriji, avionima prevozi do granice Meksika sa SAD.

Predsednih Huan Karlos Varela je danas rekao da se sa svojim meksičkim kolegom dogovorio o avionskom prevozu 3.800 Kubanaca koji su već nekoliko nedelja u Panami na putu za SAD. Varela je rekao da je to bila teška, ali nužna odluka jer je Nikaragva još prošle godine zatvorila granicu za Kubance, sprečavajući ih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da putuju ka severu.

SAD primaju Kubance ako uspeju da dođu do granice. Njihov broj se znatno povećao u poslednje vreme jer strahuju da će normalizacijom odnosa Kube i SAD Kubanci izgubiti povlašćeni status političkih emigranata koji još uživaju u SAD. Predsednik Varela je rekao da će se transport Kubanaca zaostalih u Panami avionima do granice Meksika sa SAD, završiti za dve do tri nedelje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Panama zatvorila granicu za Kubance

Izvor: Blic, 09.Maj.2016

Panama je zatvorila granicu za Kubance koji pokušavaju da emigriraju u SAD, a one koji su već na njenoj teritoriji, avionima prevozi do granice Meksika sa SAD...Predsednik Huan Karlos Varela je danas rekao da se sa svojim meksičkim kolegom dogovorio o avionskom prevozu 3.800 Kubanaca koji su već...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.