Palmira u potpunosti deminirana

Izvor: RTS, 21.Apr.2016, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palmira u potpunosti deminirana

Ruska vojska je saopštila da je dovršila razminiranje drevnog grada Palmira u Siriji, nakon što su ga snage sirijskog režima prošlog meseca oslobodile.
"Proces razminiranja drevnog dela grada Palmira je danas okončan u potpunosti", izjavio je komandant inženjerske jedinice ruske vojske Jurij Stavicki, obraćajući se video-linkom iz Sirije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
Stavicki je naveo da je sa oko 2,3 kvadratna metra površine u Palmiri uklonjeno gotovo 3.000 eksplozivnih naprava, prenose mediji.
"Ruski inženjeri su od 2. aprila, uz pomoć robota 'uran 6' i specijalno obučenih pasa raščistili 234 hektara zemlje, 23 kilometra puteva i deset arhitektonskih objekata", dodao je Stavicki.
Pripadnici ruskog vojnog Centra za razminiranje bili su raspoređeni u Palmiri na molbu sirijske vlade da pomognu u razminiranju tog drevnog grada.
Sirijska vojska je uz pomoć ruskih snaga vratila Palmiru pod svoju kontrolu 27. marta.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruska vojska deminirala Palmiru: Uništeno 3.000 eksplozivnih naprava na 230 hektara površine

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Apr.2016

PALMIRA - Ruski inžinjeri uspješno su deminirali drevni sirijski grad Palmiru od eksplozivnih naprava zaostalih nakon povlačenjem Islamske države...Deminirano je gotovo 3.000 eksplozivnih naprava na oko 230 hektara površine...„Zadatak čišćenja istorijskog središta Palmire je obavljen“, raportirao...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.