Izvor: B92, 12.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinski parlament odobrio novu vladu

Ramala -- Palestinski parlament odobrio je u sredu novi kabinet na čelu sa premijerom Ahmedom Korejom i kao prioritet odredio obnavljanje mirovnih pregovora sa Izraelom, saopštili su zvaničnici. Posle nekoliko nedelja političkih nesuglasica, poslanici su u Ramali izglasali poverenje novom kabinetu kojim dominiraju pristalice palestinskog lidera Jasera Arafata. Njih 48 glasalo je za a 13 protiv, dok je petoro bilo uzdržano.

Do glasanja je došlo posle Korejovih molbi upućenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Arafatu da zaustavi nasilje i omogući nastavak mirovnih pregovora. Korej je posle formiranja kabineta obećao da će učiniti sve da postigne primirje sa Izraelom, posle više od tri godine sukoba. Arafatov veliki uticaj na politička i bezbednosna pitanja i pored međunarodnih pritisaka za demokratskim reformama i dalje predstavljaju ozbiljnu pretnju diplomatskom rešenju krize. Korej je u septembru postavljen na mesto premijera ali u prvih mesec dana nije uspeo da oformi kabinet, nakon toga još mesec dana imao je kabinet za hitne situacije kome je mandat istekao prošle nedelje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.