Palestinci prihvataju ruski plan za sastanak Netanjahu-Abas

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Sep.2016, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinci prihvataju ruski plan za sastanak Netanjahu-Abas

Palestinski predsednik Mahmud Abas prihvatio je ruski predlog da se u Moskvi sastane s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, rekao je danas jedan palestinski diplomata.

"Obavestili smo danas Ruse da predsednik Abas prihvata rusku inicijativu za sastanak Abas-Netanjahu s predsednikom (Vladimirom) Putinom u Moskvi", rekao je za Frans pres Abdelal Hafez Nofal, palestinski ambasador u Moskvi i dodao da je jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da Izraelci žele da izbegnu zahteve za taj sastanak.

Izraelski premijer Netanjahu danas je razgovarao sa Mihailom Bogdanovim, izaslanikom za Bliski istok ruskog predsednika Vladimira Putina. Oni su razgovarali o Putinovom predlogu da se organizuje sastanak između Netanjahua i Abasa u Moskvi. Iz kancelarije Netanjahua navedeno je da je on spreman da se sastane s Abasom direktno i bez preduslova.

Bogdanov se očekuje sutra u Ramali, sedištu Palestinske uprave da razgovara s palestinskim zvaničnicima.

Palestinski ambasador u Moskvi je takođe rekao za rusku agenciju Interfaks da se Bogdanov sastao s palestinskim predsednikom Abasom u Jordanu pre tri nedelje i da mu je Abas rekao da pristaje da učestvuje na tom sastanku.

Sastanak je prvobitno planiran za 9. septembar, rekao je taj diplomata, ali je odložen pošto je Izrael odlučio da napravi pauzu i razmisli o sporazumu.

Napori za postizanje mirovnog sporazuma između Izraelaca i Palestinaca su u zastoju od kada je propala američka inicijativa u aprilu 2014. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.