Palestinci krijumčare KFC piletinu

Izvor: B92, 17.Maj.2013, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinci krijumčare KFC piletinu

Tel Aviv, Gaza -- Palestinci koriste mrežu tunela ispod granice pojasa Gaze s Egiptom da prenesu niz stvari - od goriva, kućnih aparata do automobila i stoke, a i opasnog oružja.

U novije vreme krijumčari su odlučili da donosu nešto novo na tu teritoriju pod izraelskom blokadom - pečenu piletinu iz američkog lanca brze hrane KFC, Kentaki fraid čiken.

Još od kada je pre šest godina Izrael pojačao blokadu nad Gazom, kojom je zavladao islamistički Hamas, Palestinci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su koristili tunele da krijumčare sve i svašta.

Nedavno je služba za isporuku Jamama ( u prevodu s arapskog golub) počela da isporučje pečenu piletinu širom pojasa Gaze. Dostavljači na motorima voze do egipatske granice, uzimaju zapakovanu piletinu iz jednog od tunela i isporučuju mušterijama.

Piletina se priprema u restoranima KFC-a u mnogim gradovima širom egipatskog Sinajskog poluostrva, a u Gazi takvih restorana nema. Jedino je na drugoj palestinskoj teritoriji, Zapadnoj obali, prošle godine otvoren KFC restoran.

"Svako ko želi da jede pravi Kentaki fraid čiken, može da pozove nasu kancelariju u Gazi, da nam ime i telefonski broj i kaže tačno koliko porcija želi", priča Ibrahim, jedan od dostavljača.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Palestinci krijumčare KFC piletinu

Izvor: Press, 17.Maj.2013

U novije vreme krijumčari su odlučili da donosu nešto novo na tu teritoriju pod izraelskom blokadom - pečenu piletinu iz američkog lanca brze hrane KFC, Kentaki fraid čiken.. Još od kada je pre šest godina Izrael pojačao blokadu nad Gazom, kojom je zavladao islamistički Hamas, Palestinci su...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.