Palestinci: Smanjenjem pomoći SAD vrše pritisak

Izvor: N1 televizija, 25.Avg.2018, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinci: Smanjenjem pomoći SAD vrše pritisak

Portparol palestinskog predsednika Mahmuda Abasa izjavio je da odluka SAD o smanjenju pomoći Palestincima za više od 200 miliona dolara ima za cilj da ih primora da odustanu od polaganja pravo na Jerusalim.

Nabil Abu Rudejne rekao je za AP da je to deo nastavka političkog i finansijskog pritiska na palestinsko rukovodstvo.

On je dodao da Amerikanci moraju biti u potpunosti svesni da "neće biti mira bez istočnog Jerusalima kao glavnog grada države Palestine". >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Palestinci su gnevni zbog odluke predsednika SAD Donalda Trampa da u decembru proglasi Jerusalim glavnim gradom Izraela i premesti američku ambasadu u maju iz Tel Aviva u taj grad.

Trampova administracija je sinoć najavila smanjenje bilateralne pomoći Palestincima nakon preispitivanja finansiranja projekata na Zapadnoj obali i Gazi i usmeriće novac za druge projekte visokog prioriteta, kako je rečeno.

Izrael je anektirao istočni Jerusalim nakon što ga je okupirao u ratu 1967. godine. Međunarodna zajednica nikada nije priznala aneksiju.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"SAD hoće da nas primoraju da odustanemo od Jerusalima"

Izvor: RTS, 25.Avg.2018

Američka odluka da ukine pomoć vrednu više od 200 miliona dolara znači da SAD hoće da primoraju Palestince da odustanu od svojih pretenzija na Jerusalim, rekao je portparol palestinskog predsednika Mahmuda Abasa, Nabil Abu Rdene. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.