Izvor: Blic, 28.Maj.2017, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan: U eksploziji granata poginuo civil

U eksploziji minobacačkih granata iranskih oružanih snaga poginuo je civil u provinciji Balučistan na zapadu Pakistana, izjavio je juče pakistanski zvaničnik Abdul Džabar.

Prema njegovim rečima, iranski graničari su u protekla dva dana ispalili veliki broj minobacačkih granata i raketa.

- Pakistanac je poginuo kada je granata pogodila njegov kamionet koji je prolazio putem u Balučistanu - istakao je Džabar.

Odnosi između Irana i Pakistana su zategnuti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od prošlog meseca kada su militanti ubili deset iranskih graničara. Iran je saopštio da je napad izvršila sunitska militanta grupa "Džaiš al Adl" i da su vatru otvorili sa pakistanske strane granice.

Početkom meseca, iranske oružane snage upozorile su Islamabad da će Teheran gađati baze unutar Pakistana, ukoliko se Vlada ne suprostavi militantima koji vrše prekogranične napade.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.