Ovo je ubica Pukanića

Izvor: Glas javnosti, 26.Okt.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je ubica Pukanića

Zagrebačka policija objavila je fotorobot muškarca koji je sasvim sigurno bio na mestu eksplozije u centru Zagreba u kojoj su u četvrtak uveče ubijeni vlasnik nedeljnika Nacional Ivo Pukanić i njegov saradnik Niko Franjić.

Načelnik kabineta šefa policije Krunoslav Borovec izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za medije da je na osnovu podataka dobijenih od dva građanina policija izradila dva fotorobota s dva neznatno različita opisa, ali sa istim crtama lica. Oba svedoka izjavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << su da se radi o visokom mršavom i neobrijanom muškarcu koji je na glavi nosio kapu sa štitnikom i izgledom koji je podsećao na radnika.

Nalik fizičkom radniku

Borovec je novinarima rekao je prvi svedok opisao muškarca mršavije građe, visokog oko 180 centimetara, neobrijanog, s bradom starom pet ili šest dana, koji je na glavi nosio kačket crne ili tamnoplave boje. Imao je tamne oči, na sebi je imao gornji deo trenerke i po izgledu podsećao na fizičkog radnika.

DAČIĆ: SRBIJA ĆE POMOĆI HRVATSKOJ

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačič izjavio je da je Srbija spremna da pomogne Hrvatskoj u rešavanju ubistva vlasnika hrvatskog lista Nacional Iva Pukanića, prenosi Beta.

„Mi ćemo staviti sve svoje obaveštajne podatke na raspolaganje hrvatskim službama“, kazao je Dačić prilikom obilaska radova na obilaznici oko Beograda i dodao da je direktor policije Milorad Veljović ponudio pomoć hrvatskim kolegama u rešavanju slučaja Pukanić.

„Mislimo da je to zajednički problem, koji ne pogađa samo Hrvatsku i spremni smo da pomognemo u rešavanju svih otvorenih pitanja koja se tiču kriminala i zločina“, kazao je Dačić.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović, koji je na dan ubistva Pukanića boravio u Zagrebu, izjavio je prekjuče da će MUP Srbije pružiti svu neophodnu pomoć hrvatskim kolegama u rešavanju ubistva vlasnika Nacionala Iva Pukanića. Veljović je u Zagrebu boravio na sastanku koji je ranije bio zakazan.

PRIJATELJICA: BOJAO SE ZA ŽIVOT

Borovec je izneo podatak da je već ispitano više od 170 osoba. Među njima je i ženska osoba koja se predstavila kao Pukanićeva prijateljica. Nije htela da se predstavi, ali hrvatski mediji doznaju da se radi o Almi Draganić-Brkić, čiji dolazak u policiju Borovec nije hteo da komentariše.

- Nakon što mu je ukinuta zaštita, govorio mi je da se boji za život. Sve je ovo jedna kardinalna greška - rekla je.

Prema drugom svedoku, radi se o muškarcu od oko 35 godina, vitke građe, nešto višem od 195 centimetara, tamne kraće kose, s izraženim kukastim nosom i izraženim jagodičnim kostima, oštrih crta lica, koji je nosio platnenu kapu crne boje i „šuškavac“, rekao je Borovec.

Borovec je naglasio da je za policiju ključno da utvrdi identitet lica s fotorobota, pa će u tom smeru nastaviti kriminalističku obradu. Upućen je poziv svim građanima koji mogu prepoznati lice sa fotorobota da se jave policiji koja već od sinoć po celoj zemlji traži osobu koja odgovara tom opisu.

Opis traženog lica već je razmenjen s policijama susednih zemalja, a uskoro će biti i fotoroboti, izjavio je Borovec koji je najavio da će se nakon analize snimaka video-nadzora, koje su u posedu policije, odlučiti da li da se oni i javno prikažu.

Rekavši da je do sada obavljen veliki broj informativnih razgovora, Borovec je za ponedeljak najavio dolazak dodatnih 250 policajaca koji će pomoći održavanju reda u gradu.

On je dodao da policija nastavlja istragu i veštačenje Pukanićevog automobila i ostataka mopeda pronađenih na mestu događaja, kao i da će istražitelji pregledati Pukanićevu kancelariju.

Zamoljen da posreduje

Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić potvrdio je juče da mu se samo dan pre likvidacije Ivo Pukanić požalio da se boji za svoj život, prenosi Jutarnji list.

- Dan prije atentata njegova supruga Mirjana me zamolila da posredujem kod Pukanića da joj pošalje nešto novaca. Kada sam ga zbog toga nazvao, zanimalo me je i kako ide istraga o pokušaju ubistva u aprilu. On mi je tada rekao da, koliko on zna, nema puno pomaka, ali da se boji da se to može ponoviti i da se boji za svoj život - ispričao je Mesić novinarima u pauzi susreta s građanima na Pantovčaku.

Mesić tvrdi da mu Pukanić ni tada, a ni nikada pre, nije rekao ko mu preti i zbog čega. Na pitanje očekuje li da policija i njega ispita vezano za Pukanićevo ubistvo, Mesić je rekao da „ne zna ima li za to potrebe“, jer ništa više od ovoga ne zna. No, Mesić je dodao da bi policija trebala obaviti razgovor s Pukanićevom suprugom.

- I ona može dati neke podatke koji mogu dovesti ili do organizatora ili izvršitelja - rekao je Mesić. Na primedbu novinara da je Mirjana Pukanić mesecima bila u sigurnoj kući, odvojena od supruga te da teško može imati saznanja o Pukanićevim poslovima, Mesić je rekao:

- A što mislite da je juče počela pretnja? Pripreme atentata traju dugo, nekada godina. Što mislite da to traje jedan dan?- odgovorio je Mesić.

Komentarišući izjavu Damira Kajina da je ubistvo Ive Pukanića poruka njemu, Mesić je rekao da je „svako ugrožen dok se ne pronađu počinioci“. Podržao je najavu ministra unutrašnjih poslova Tomislava Karamarka da policija treba ubrzano da se depolitizuje.

nema sumnje. radi se o mesicu.

To je, Dragisa Drakula,

mrsav, visok, ko civiluk, plasi zene po komsiluk!

Bre! Mesicu, razbio si bivsu Yugu, sada si apsolutni vlasnik Lijepe Tvoje i Tacijeve, sad se udruzi sa Koza Nostrom Djukom i vasa je Jevropa.

Ovako izgleda pola muskaraca iz Hrvatske. Faca napacena.

E molj narode koliko se zamlacujete glupostima. Mene absolutno ne zanima kako izgleda ni njegov ubica a ni onaj kojega je ubio. Jeli ko cuo da je ubijen i novinar u Rusiji i Ukrajini, isto toliko me zanimaju Hrvati... olim redakciju manje ovih "Hrvatizama" u srpskim novinama...

Dacicu, strasno su nas zaduzili da bi im trebalo pomoci. Umesto da im pozelis jos mnogo tako ugodnih trenutaka, ti lupetas po novinama kao pravi glupi policajac. Idi u teretanu i skidaj te odvratne kilograme, a posle na lecenje, jer si umobolnik i izdajnik srpskog naroda.

Izgleda ko Tito. Bravar.

Neakav domoljub.

domoljub, krvoljub.

a tek sta pise u "nacisti vatikana".

prvom prilokom, po principu

kratko jasno.

nije mu ga ni bravar segrt zdipic

bio bez ustaska kap na krvot.

a tek kako englezi znadu da vrate

civile koji beze od komunista

( i horvate, a i nase ) da ih

ali bravar i vise od 40 razbojnika

pobiju, a ustase onda prebace

na platnu listu vatikana da ih

otpreme za argentinu.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija objavila fotorobot bombaša

Izvor: EMportal, 25.Okt.2008, 15:37

Hrvatska policija objavila je danas fotorobot muškarca osumnjičenog da je podmetnuo bombu od koje su poginuli novinar i suvlasnik nedeljnika Nacional Ivo Pukanić i šef marketinga Niko Franjić

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.