Otvorena Atinska berza, akcije u padu

Izvor: Blic, 03.Avg.2015, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena Atinska berza, akcije u padu

Atinska berza je danas ponovo počela sa radom, posle pet nedelja obustave trgovanja uzrokovanog uvođenjem kontrole kapitala u zemlji s ciljem sprečavanja odliva sredstava iz zemlje.

Po otvaranju berze, glavni indeks Atinske berze je registrovao gubitak od skoro 23 odsto, dok su deonice Nacionalne banke Grčke, najveće komercijalne banke u zemlji, pale za 30 odsto.

Atinska berza je poslednji put bila otvorena za trgovanje 26. juna, kada je grčka vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zatvorila banke i uvela kontrolu kapitala radi sprečavanja odliva sredstava iz banaka.

Kada je reč o preostalim akcijama na vodećim evropskim berzama, one su jutros bile u blagom padu, pri čemu je londonski indeks akcija FTSE 100 potonuo 0,10 odsto na 6.689,93 poena, frankfurtski DAX 30 izgubio 0,12 odsto i pao na 11.295,50 poena, a pariski CAC 40 oslabio za 0,11 odsto na 5.076,80 poena.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvorena Atinska berza, akcije u padu

Izvor: Kamatica.com, 03.Avg.2015

Atinska berza je danas ponovo počela sa radom, posle pet nedelja obustave trgovanja uzrokovanog uvođenjem kontrole kapitala u zemlji s ciljem sprečavanja odliva sredstava iz zemlje. ..Po otvaranju berze, glavni indeks Atinske berze je registrovao gubitak od skoro 23 odsto, dok su deonice Nacionalne...

Nastavak na Kamatica.com...

Na Atinskoj berzi pad vrednosti akcija za petinu

Izvor: RTS, 03.Avg.2015

Akcije na Atinskoj berzi pale su za 22,87 odsto, pošto je berza otvorena posle petonedeljne pauze. . Četiri najveće grčke banke Pireus Banka, Nacionalna banka, Alfabanka i Eurobanka su sve u padu od 30 odsto. Banke čine...

Nastavak na RTS...

Prvi dan trgovanja Atinska berza završila sa padom 16 odsto

Izvor: Capital.ba, 03.Avg.2015

ATINA, Grčka berza je današnji prvi dan trgovanja, nakon što je pet sedmica bila zatvorena, neslužbeno završila sa rekordnim gubitkom od 16,2 procenta. Akcije banaka pale su 30 procenata, dostižući dnevni berzanski limit volatilnosti, i okupivši samo prodavce bez ijednog kupca, prenijela je agencija...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.