Otmičarima talaca u Egiptu ponestaje zaliha

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otmičarima talaca u Egiptu ponestaje zaliha

KAIRO - Otmičarima, koji su pre više od nedelju dana kidnapovali 19 ljudi u Egiptu, ponestaje hrane i goriva, rekao je danas jedan izvor iz egipatske vlade.

Zvaničnik, koji nije želeo da bude imenovan, rekao je za Rojters da su otmičari juče na nekoliko sati prebacili taoce u Libiju, kako bi pokušali da pribave zalihe pre nego što se vrate na sudansku teritoriju.

Maskirani otmičari oteli su prošle nedelje 11 zapadnih turista i osam Egipćana iz udaljene granične >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oblasti i prebacili ih u Sudan. Egipatska vlada je rekla da među turistima ima pet Nemaca, pet Italijana i jedan Rumun.

Analitičari smatraju da otmičari izgleda nemaju političke ili ideološke motive, za razliku od islamskih ekstremista koji su napadali turiste u dolini Nila i na sinajskom poluostrvu 1990-tih i tokom tekuće decenije.

Egipatski zvaničnici su rekli da su otmičari od nemačke vlade tražili ogroman otkup. Jedan bezbednosni zvaničnik je rekao da se radi o cifri od šest miliona evra.

Egipat je dodao i da su otmičari svoje zahteve putem satelitskog telefona preneli ženi jednog, takođe otetog, egipatskog turističkog vodiča, koja je Nemica.

Taj čovek je obavestio svoju suprugu o nestašicama hrane i goriva i rekao joj da su vraćeni u Sudan, naveo je vladin izvor, dok je Libija opovrgla da su taoci bili prebačeni na njenu teritoriju.

Portparol egipatske vlade Magdi Radi kazao je da nema informacije o najnovijem razvoju događaja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.