Izvor: B92, 18.Mar.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otmičari produžili rok

Beč -- Austrijska vlada potvrdila da je produžen rok ultimatuma sa tri na sedam dana za ispunjenje zahteva islamskih ekstremista.

Ekstremisti drže dvoje austrijskih državljana kao taoce. Portparol ministarstva spoljnih poslova, Peter Launski Tifental, u komentarima za AP u ponedeljak uveče, izjavio je da produžetak roka koji je najavljen u izjavi postavljenoj na islamskom ekstremističkom veb sajtu Al Kaide, odgovara informaciji koju su primile vlasti.

On je odbio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pruži detalje zbog osetljivosti ovog pitanja.

"Intenzivni napori da oslobodimo naših dvoje državljana biće nastavljeni", kazao je on, dodajući da je cilj da taoci budu oslobođeni što pre.

Severnoafričko krilo međunarodne terorističke mreže Al Kaide saopštilo je ranije da je dalo Austriji rok od tri dana da obezbedi oslobađanje nekih članova ove organizacije zatočenih u Alžiru i Tunisu, u zamenu za austrijski par turista koji su nestali prošlog meseca u Tunisu.

Teroristička grupa al Kaida u snimku puštenom na televiziji Al Džazira, 10. marta, preuzela je odgovornost za otmicu dvoje austrijskih turista, Volfganga Ebnera i Andree Klojber u Tunisu 22. februara 2008. godine.

Austrijski kancelar Alfred Guzenbauer ranije je osudio otmicu dvoje turista iz Austrije i rekao da Beč nema nameru da ispuni zahteve otmičara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.