Otkrivena ilegalna rafinerija nafte u Bugarskoj

Izvor: Blic, 06.Dec.2015, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena ilegalna rafinerija nafte u Bugarskoj

U Bugarskoj je otkrivena ilegalna rafinerija za proizvodnju dizel goriva i naftne derivate koja je, prema prvim procenama, mesečno prizvodila od 60 do 150 tona goriva.

Rafinerija je locirana u jednom selu kod grada Loveč, u centralnom delu Bugarske.

Okružni tužilac Valentin Valkov rekao je da se proizvodnja odvijala u bivšem zadružnom domu koji je u privatnom vlasništvu.

On je dodao da je policija tokom akcije u rafineriji otkrila 100 tona goriva.

Valkov je naveo da za sada nema uhapšenih, ali da je započeta istraga koja treba da bude utvrđeno odakle je stizala sirovina za preradu i gde je gorivo distribuisano.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ilegalna rafinerija nafte, a u Evropskoj uniji

Izvor: Mondo, 06.Dec.2015

I to može u EU - u Bugarskoj je otkrivena ilegalna rafinerija za proizvodnju dizel goriva i naftnih derivata...Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock.."Divlja" rafinerija je, prema prvim procenama, mesečno prizvodila od 60 do 150 tona goriva...Rafinerija je otkrivena u jednom selu kod grada...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.