Izvor: Blic, 18.Avg.2016, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazan kurdski festival u Nemačkoj

Vlasti zapadnog nemačkog grada Kelna otkazale su godišnji kurdski festival kulture, nakon što je policija upozorila na moguće sukobe sa Turcima, rekao je šef gradske policije.

@SPIEGELONLINE Verbotene Terror-PKK gibt 03.09.2016 Kundgebung im Rhein-Energie-Stadium. Ist das noch erlaubt? pic.twitter.com/2deEucngAp

Festival, 24. po redu, trebalo je da se održi 3. septembra na stadionu "Rajn energi", a dogovoren je sa lokalnim zvaničnicima.

- Savetovao sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << upravi stadiona da ne potpisuju sporazum u vezi sa održavanjem festivala. Tokom današnjih bezbednosnih razgovora, uprava stadiona nas je obavestila da je prekinula ugovor i pregovore sa organizatorom festivala - rekao je šef policije Kelna Jirgen Matijes.

Matijes je rekao da policija strahuje da bi se tenzije iz Turske nakon neuspelog puča 15. jula mogle preliti u Nemačku, u kojoj živi veliki broj lica turskog porekla, te da bi moglo da dođe do sukoba Turaka i Kurda, prenosi "Sputnjik".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.