Otac monstrum nije imao saučesnike

Izvor: Blic, 01.Maj.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac monstrum nije imao saučesnike



Istraga policije u nezapamćenom slučaju Elizabet Fricl, koju je seksualno zlostavljao i držao zatočenu 24 godine u podrumu porodične kuće u Amštetenu njen otac Jozef, pokazala je da u ovom zločinu optuženi nije imao saučesnike.



Na konferenciji za štampu u sredu, šef kriminalističke službe austrijske pokrajine Donje Austrije Franc Polcer je izneo je detalje o podrumu u kojem je Elizabet, zajedno sa troje dece držana, bez da vidi svetlost dana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 24 godine.

Prema njegovim rečima trebalo je proći pet prostorija da bi se dospelo do sobe u kojoj se nalazio prostor u kojem je bila zatočena Elizbet od svoje 18 godine života.

Da bi se stiglo do vrata bilo je potrebno razmontirati pola regala knjiga. Inače vrata Elizabetinog zatvora bila su obezbedjena elektronskom bravom, koja se mogla otvoriti samo daljinskim upravljačem.

Jozef je prilikom saslušanja rekao da su vrata imala mehanizam za otvaranje u slučaju opasnosti iznutra. Medjutim, to eksperti tek treba da utvrde.

Teška vrata Jozef je najverovatnije montirao pre nego što je zatvorio svoju ćerku, i radi se o vratima od pleha punjena betonom.Policija smatra da je optuženi bio u stanju da sam montira ta vrata.

U Elizabetinom dvodecenijskom zatvoru nalazili su se frižider, zamrzivač, veš-mašina, što ukazuje da su žrtve mogle nedeljama same da prežive, ali samo ukoliko bi bilo struje.

Takođe, navodi Polcer optuženi je bio u stanju da sve ove aparate sam unese i montira.

Polcer je dodao da je u "kući strave" živelo oko 100 ljudi, koji su saslušani. Samo je jedno lice navelo da je zapazilo sumnjivo ponašanje Jozefa.

Istraga, kako navodi Polcer, trajaće zasigurno još mesecima, i istakao je da je ovaj zločin bio jasno seksualno motivisan.

Primarijus Berthodl Keplinger iz pokrajinske klinike Amšteten-Mauer, u kojoj se oporavljaju zatočenici, preneo je da je uspostavljena dobra komunikacija izmedju dece koja su bila zatočena sa majkom i troje dece koja su živela sa Jozefom i njegovom suprugom.

Prema njegovim rečima telesno stanje dece, Elizabet i njene majke (68) je relativno dobro. Što se tiče ćerke Kerstin (19), čije dovodjenje u bolnicu je dovelo do odmotavanja klupka, ona je i dalje u veoma teškom stanju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.