Izvor: Blic, 30.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostaju orgulje u britanskim crkvama

Ostaju orgulje u britanskim crkvama

Britanski mladenci mogu da odahnu - i dalje će moći da ka crkvenom oltaru koračaju uz zvuke orgulja pošto je Evropska komisija odlučila da se na taj instrument ne odnosi direktiva o upotrebi opasnih supstanci. Direktiva se odnosi na supstance kao što je olovo, od kojeg se prave cevi orgulja. Britanska industrija orgulja strepela je od najgoreg uz obrazloženje da ne postoji zadovoljavajuća zamena za olovo, koja bi proizvodila isti kvalitet >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zvuka.

Prostitutke u Mađarskoj plaćaju porez

Nakon što je sud presudio da moraju da imaju porezni broj ako žele da nastave da se bave svojim poslom, mađarske prostitutke moraće da se naviknu na vođenje poslovnih knjiga. Sud u Pečuju odbacio je zahtev za povraćaj od 50.000 forinti (255 američkih dolara) od jedne prostitutke, jer nije imala svoj porezni broj. Neimenovana prostitutka tvrdila je da sporazum koji je potpisala Mađarska zabranjuje registraciju prostitutki, ali sud je ocenio da one, ipak, moraju da plaćaju porez, imaju porezni broj i dozvolu za obavljanje posla.

Najmanji bicikl na svetu

Legendarni pronalazač Ser Klajv Sinkler predstavio je 'A-bajk' - najmanji bicikl na svetu. Iako ima samo 5,4 kilograma, ovaj bicikl može da podnese vozača teškog gotovo 110 kilograma. Pronalazač Sinkler učestvovao je u razvoju digitalnih satova, džepnih kalkulatora i kućnih kompjutera.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.