Ostaci kineske rakete pali u Indijski okean

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2021, 08:22

Ostaci kineske rakete pali u Indijski okean

Ostaci najveće kineske rakete pali su danas u Indijski okean, pri čemu je najveći deo njenih komponenti uništen prilikom ulaska u Zemljinu atmosferu, javili su kineski državni mediji.

Delovi rakete Long Marč 5B ušli su u atmosferu u 10.24 časa po lokalnom vremenu, preneo je Rojters.

Mesto pada delova rakete nalazilo se u Indijskom okeanu, jugozapadno od Indije i Šrilanke, saopštila je kineska agencija za svemirske letove.

Najveći deo ostataka rakete sagoreo je u atmosferi, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ostaci kineske rakete pali u Indijski okean

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Maj.2021

Ostaci najveće kineske rakete Long March 5B, čiji pad na Zemlju je pomno pratio čitav svijet, pali su u Indijski okean, javljaju kineski mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ostaci kineske rakete pali u Indijski okean

Izvor: Danas, 09.Maj.2021

Veliki komad kineske rakete raspao se danas iznad Indijskog okeana, saopštila je kineska svemirska agencija posle velikih spekulacija oko toga gde bi ostaci rakete od 18 tona mogli da padnu.

Nastavak na Danas...

Peking: Ostaci kineske rakete pali u Indijski okean

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Maj.2021

Ostaci kineske rakete pali su u Indijski okean, zapadno od Maldiva, a većina njenih delova izgorela je tokom povratkom u atmosferu, saopštile su kineske vlasti. Prema koordinatama koje su 9. maja objavili kineski državni mediji, pozivajući se na Kinesku kancelariju za svemirsko inženjerstvo, ostaci...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.