Osnivač Foks Njuza Rodžer Ejls preminuo u 77 godini (FOTO)

Izvor: BKTV News, 18.Maj.2017, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnivač Foks Njuza Rodžer Ejls preminuo u 77 godini (FOTO)

Rodžer Ejls, bivši direktor Foks Njuza, preminuo je u 77 godini, saopštila jenjegova porodica u četvrtak.

Ejls je bio jedan od nauticajnijih ljudi u medijima. Osnovao je Foks Njuz bukvalno ni iz čega 1996. godine i bio na čelu te televizije 20 godina.

Preminuo bivši selektor i nekadašnji fudbaler Partizana (FOTO)

Godine 2016. je bio primoran da da ostavku zbog ponovljenih optužbi o seksualnom uznemiravanju.

Uzrok smrti je i dalje nepoznat.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
Breaking News: Former Fox News chairman and CEO Roger Ailes has died, his family announced. pic.twitter.com/AksPdNSZaI

"Duboko sam potrešena i srce mi je slomljeno što moram da saopštim da je jutros, moj muž, Rodžer Ejls, preminuo", saopštila je njegova žena Elizabeta danas.

"Rodžer je bio dobar muž i otac, kao i lojalan prijatelj mnogima. Bio je patriota, zahvalan svojoj zemlji što mu je pružila mnoge prilike i on je to umeo da ceni i mnogima je i sam pomagao", stoji , između ostalog, u saopštenju.

He has dramatically and forever changed the political and the media landscape singlehandedly for the better. https://t.co/nZssNxFKAr

RIP #RogerAiles one of the most impt broadcasters in history-The genius who created #FoxNews -a good friend, who loved his family & country

Kada je podneo ostavku prošle godine, rekao je da to radi jer je postao "distrakcija" za televiziju.

Nekad je bio medijski savetnik bivšem predsedniku SAD Ričardu Niksonu, a kasnije je savetovao Donalda Trampa tokom njegove izborne kampanje prošle godine, navodi BBC.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.