Oslobođena žena optužena za špijunažu

Izvor: Vesti-online.com, 16.Maj.2010, 01:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođena žena optužena za špijunažu

Francuskoj nastavnici, optuženoj za špijunažu nakon prošlogodišnjih junskih izbora u Iranu, biće dozvoljeno da sutra napusti zemlju, pošto joj je zatvorska kazna preinačena u novčanu, saopštio je njen advokat.

Klotild Reis je osuđena na 10 godina zatvora, ali joj je ta kazna promenjena u novčanu kaznu od 285.000 dolara, preneo je Rojters.

"Slučaj je završen. Jutros sam platio kaznu od 285.000 dolara. Sutra ću dobiti njen pasoš i ona će odmah zatim moći >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da otputuje", rekao je advokat.

Klotild Reis je bila na šestomesečnom istraživanju i nastavnoj razmeni u Isfahanu, i optužena je za špijunažu i slanje fotografija antivladinih protesta elektronskom poštom.

Francusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da "čeka njen povratak bez odlaganja". Reis je boravila u francuskoj ambasadi u Teheranu otkad je puštena uz kauciju pet nedelja nakon hapšenja, jula prošle godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Francuska učiteljica optužena za špijunažu napustila Iran

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Maj.2010

Francuska učiteljica Clotilde Reiss, uhapšena pod optužbom za špijunažu nakon iranskih izbora u junu prošle godine, otputovala je iz Irana nakon što je završen sudski proces protiv nje, objavila je kancelarija francuskog predsednika. Njen branilac u subotu potvrdio da su joj iranske vlasti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.