Izvor: B92, 19.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oskrnavljen spomenik u Berlinu

Berlin -- Nepoznati počinioci oskrnavili su spomenik žrtvama holokausta u Berlinu, na kojem su žutom bojom iscrtali Davidove zvezde.

Kako je saopštila policija, žuta zvezda, kojom su bili označavani Jevreji tokom nacističkog režima, nacrtana je na šest stubova postavljenih u memorijalnom kompleksu za šest miliona žrtava holokausta. Predstavnik policije je rekao da je ispisivanje zvezda postalo učestalo u poslednjih nekoliko nedelja u centru Berlina.

Davidove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvezde koje su u memorijalnom kompleksu iscrtane u četvrtak, u međuvremenu su prefarbane. Memorijalni kompleks, koji je zvanično otvoren u maju u centru Berlina, pod stalnim je nadzorom. Kompleks zauzima površinu od dva hektara i posetiocima je dozovljeno da slobodno šetaju između stubova.

Na četiri stuba, uoči posete izraelskog predsednik Moše Kacava u junu, bio je nacrtan jedan od simbola nacista kukasti krst.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.