Izvor: Blic, 30.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olmert: Premijer Palestine je terorista!

Izraelski premijer Ehud Olmert nazvao je danas šefa palestinske Vlade Ismaila Haniju "teroristom", optužujući ga da je lično prebacio više od milion dolara militantima za izvođenje napada širom Izraela.

Takođe, Olmert je najavio da će ignorisati kompletnu palestinsku Vladu nacionalnog jedinstva koju čine članovi Hamasa i pokreta Fatah predsednika Mahmuda Abasa.

"Hanija je prebacio više od milion dolara grupi terorista da izvode terorističke akcije protiv izraelskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << građana. On je terorista. Imate teroristu koji je na funkciji premijera Palestinske uprave", rekao je Olmert u intervjuu američkom magazinu "Tajm".

Olmert je naglasio da su fondovi stigli izvan palestinskih teritorija i da su prebačeni jednom od oružanih krila Hamasa za "eksplicitnu svrhu sprovođenja terorističkih akcija", ali nije saopštio detalje o transferu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.