Oland obećava siromašnima bolji život

Izvor: NaDlanu.com, 10.Apr.2012, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland obećava siromašnima bolji život

REN, 10. aprila 2012. (Beta-AP) - Kandidat socijalista za predsedničke izbore u Francuskoj Fransoa Oland, za koga ankete kažu da ima najviše šanse da pobedi, želi da zaposli hiljade novih učitelja, preispita skupi evropski paket pomoći i povuče francuske vojnike iz Avganistana do kraja godine.

REN, 10. aprila 2012. (Beta-AP) - Kandidat socijalista za predsedničke izbore u Francuskoj Fransoa Oland, za koga ankete kažu da ima najviše šanse da pobedi, želi da zaposli hiljade >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << novih učitelja, preispita skupi evropski paket pomoći i povuče francuske vojnike iz Avganistana do kraja godine.Oland (57) u kampanji manje igra na kartu svoje političke platforme nego svoje ličnosti: bezazlen, širokog obrazovanja, mnogo je toga što konzervativni predsednik Nikola Sarkozi nije.Ciljna grupa Olanda su Francuzi koji gaje oprez prema medjunarodnim finansijskim institucijama, iscrpljeni Sarkozijevom razmetljivošću i napadnošću i gladni za promenama.Dok se evropske zemlje bore da Stari kontinent skrenu udesno, Francuska bi izborom Olanda za predsednika mogla da skrene ulevo, sa reperkusijama i po njenu budućnost i po kurs Evrope.Deo Olandovog nastupa čini njegov imidž "gospodina finog momka", ali on još uvek mora da ubedi birače da poseduje ono što je potrebno da bi vodio jednu složenu, nuklearno naoružanu naciju, koja je ujedno i jedna od najvećih svetskih ekonomija.Njegovi glavni predlozi, medjutim, mogli bi da izazovu čudjenje u inostranstvu: dok evropske vlade uvode mere štednje, on hoće da zaposli još hiljade nastavnika; želi da ukine evropski paket pomoći, koji predvode Sarkozi i nemačka kancelarka Angela Merkel, i obećava da će povući sve francuske borce iz Avganistana do kraja godine.Oland, medjutim, nije jedini levičar koji puni novinske stupce u ovoj predsedičkoj kampanji: kandidat krajnje levice, "usijana glava" Žan-Lik Melanšon na svojim mitinzima okupio je od svih do sad skoro najveći broj pristalica, ogrnutih crvenim komunističkim zastavama.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.