Oland: Strože kažnjavanje govora mržnje

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Feb.2015, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland: Strože kažnjavanje govora mržnje

Francuski predsednik Fransoa Oland obećao je danas na godišnjoj svečanoj večeri francuske jevrejske zajednice strože kazne za "rasističke, antisemitske i homofobične izjave".

Oland se založio za "brže i efikasnije sankcije" protiv govora mržnje, dodajući da bi on taj delikt svrstao u krvična dela, a da bi antisemitizam trebalo tretirati kao otežavajuću okolnost u gonjenju prekršaja, prenosi AFP.

Na osnovu nacrta novog zakona o obaveštajnoj delatnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u planu je strože kažnjavanje i osoba koje nameravaju da se pridruže džihadistima. Ranije juče, francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kezenev je objavio kako su vlasti konfiskovale pasoše šestoro ljudi osumnjičenih da su planirali da putuju na Bliski istok kako bi se pridružili ekstremistima.

Francuska je još uvek u stanju povećane pripravnosti nakon trodnevnih napada u Parizu početkom januara, u kojima je poginulo 17 ljudi, uključujući četvoro Jevreja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.