Oglasio se IDF nakon upada; Našli smo

Izvor: B92, 15.Nov.2023, 10:41

Oglasio se IDF nakon upada; Našli smo

Izraelske odbrambene snage saopštile su danas da su pronašle oružje i Hamasovu opremu u bolnici Al Šifa u Gazi, preneo je "Tajms of Izrael".

Zasad ništa ne ukazuje na to da se taoci drže u najvećoj palestinskoj bolnici, ali IDF veruje da bi njihova operacija mogla da donese obaveštajna saznanja o taocima.

Izraelska vojska poručuje da tokom ulaska u bolnicu nije bilo napetosti između njihovih trupa, sa jedne strane, i pacijenta i medicinskog osoblja, sa druge >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strane.

Dodaje se da je najmanje pet pripadnika Hamasa ubijeno tokom oružanog sukoba ispred bolnice, a da nijedan izraelski vojnik nije ranjen.

Rano jutros, izraelski mediji javili su da je izraelska vojska upala je u kompleks bolnice Al Šifa u Gazi. Jusef Abul Riš, zvaničnik ministarstva zdravlja, pod upravom Hamasa, koji se nalazi u toj bolnici, izjavio je da je video izraelske tenkove unutar kompleksa i "desetine vojnika i komandosa unutar hitne pomoci i prijemne zgrade".

Izraelska vojska (IDF) je prethodno saopštila da su njene trupe izvele operaciju protiv Hamasa u Al Šifi.

"Na osnovu obaveštajnih informacija i neophodnosti operacije, izraelska vojska je sprovela ciljanu i preciznu operaciju protiv Hamasa u odredjenom delu bolnice Šifa. U okviru snaga IDF postoje medicinski timovi i ljudi koji govore arapski, koji su prošli posebnu obuku da se pripreme za ovaj medicinski kompleks i osetljivo okruženje, sa namerom da se ne naudi civilima", poručili su iz izraelske vojske.

Izraelska vojska još nije pronašla nikakve naznake da su taoci u bolnici Al-Šifa, navodi izraelski radio.

Kako je rečeno, pretrage unutar kompleksa se nastavljaju, prenosi CNN.

Izraelska vojska saopštila je rano jutros da "izvodi preciznu i ciljanu operaciju" u Al-Šifi, najvecoj bolnici u Gazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.